Malzemeler;
8 bardak et suyu
4 adet büyük boy patates
1 çorba kaşığı yağ
1 adet büyük boy soğan
2 su bardağı su
Yarım kahve fincanı un
Tuz
Biber
Hazırlanışı;
Bir tencereye 1 çorba kaşığı yağ ile birlikte bir adet soğanı koyarak, soğanlar hafif sararıncaya kadar karıştırarak kavurun. Sonra kavrulmuş soğanlara yarın kahve fincanı da un ilave ederek, 2 dakika daha kavurun. 2 bardak suyla, soyulmuş ve ufak parçalara doğranmış patatesleri katın ve patates pişip, iyice ezik bir hal alıncaya kadar karıştırıp, pişirin. Patatesler iyice yumuşayınca, tuzunu, biberini ve et suyunu ilave edin ve hepsini karıştırdıktan sonra ince bir süzgeçten geçirin. Sonra süzgeçten geçmiş çorbayı tekrar ateşe oturtarak 20 dakika daha kapağını kapatmadan kaynatın ve servis yapın. Afiyet olsun.
28 Şubat 2009 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder